Yhdessä parempi kirkko – aktiviteetit ja äänestämiseen kannustaminen

Kuinka kannustaa lippukunnan jäseniä äänestämään? Tässä muutama helppo keino:

• Laittakaa kaikille jäsenrekisterissä oleville jäsenille sähköpostia vaaleista ja laittakaa siihen tietoon jo suoraan, keitä partiolaisia on teidän seurakunnassanne ehdolla.
  • Muistakaa myös vanhempainyhdistykset ja kannatusyhdistykset, heille kannattaa laittaa viestiä myös.
  • Linkittäkää lippukunnan sivuille, facebook-ryhmiin yms. tiedot ennakkoäänestyspaikoista ja partioehdokkaista
  • Järjestäkää yli 16-vuotiaiden yhteinen äänestysretki – käykää läpi etukäteen miten äänestäminen tapahtuu, jokainen voi myös pohtia kuka olisi itselle paras ehdokas. Muistakaa, että äänestämiseen tarvitaan jokaiselta kuvallinen henkilötodistus. Muistakaa myös se, että seurakuntavaaleissa voi äänestää kaksissa vaaleissa, seurakuntaneuvoston ja kirkkovaltuuston vaaleissa. Mikäli henkilö on ehdolla kummissakin vaaleissa, on hänellä näihin kaksiin eri vaaleihin eri ehdokasnumerot! Tämä tulee huomioida äänestyspaikalla, jossa toimitaan siis kahdella erivärisellä äänestyslipulla. Äänestyspaikan virkailijat kyllä auttavat kaikissa asioissa ja kertovat miten tulee toimia.
  • Moni seurakunta järjestää nyt erilaisia vaalitapahtumia, hyvän tekemisen toreja. Olkaa omaan seurakuntaanne yhteydessä, hyödyntäkää yhteistyön paikka ja menkää myymään vaikka joulukalentereita tapahtumaan, ja tutustukaa ehdokkaisiin samalla!

Voimme yhdessä luoda parempaa kirkkoa muun muassa hyödyntämällä partio-ohjelmassa olevia seuraavia aktiviteetteja.

Sudenpennut

Minä uskon (esimerkiksi: Teen päivän hyvän työn, Tutustun lähikirkkoon, Mietin yhdessä laumani kanssa, mitä erilaisia tapoja on kiittää ruoasta)

Yksissä tuumin (esimerkiksi: Keskustelen laumassani kiusaamisesta ja keksin keinoja sen lopettamiseksi)

Kuvaaja: Amelie Lignell

Kuvaaja: Amelie Lignellmiseksi)

Seikkailijat

Seurakunta – taitomerkki (tutustukaa seurakunnan työntekijään ja selvittäkää miten seurakunnassa voi vaikuttaa, toimikaa kolehdinkerääjinä)

Palvelu – väli-ilmansuunta (talkoopäivä seurakunnan leirikeskuksessa, heijastinten jako hyvän tekemisen toreilla)

Etelä – Hyvä työ aktiviteetti (hyvän työn voi tehdä esimerkiksi seurakunnassa)

Tarpojat

Yhteiskunta – Osallistumme jumalanpalvelukseen (auttakaa kolehdinkeruussa, seppeleen laskussa, virsikirjojen jakamisessa tai tekstinluvussa)

Yhteiskunta – Tutustumme omaan seurakuntaan (tutustukaa seurakunnan työntekijään, joka kertoo omasta työstään seurakunnassa. Kysykää myös, miten seurakunnassa voi vaikuttaa. Vierailu voi olla vastavuoroista tutustumista, jolloin vartio kertoo, mitä he partiossa tekevät ja millaista majakkaa he parhaillaan valmistelevat.)

Luovuus – Vaikutuskanavani (Tutustukaa vaikutuskanaviin lippukunnassanne ja seurakunnassanne.)

Samoajat

Pyhistä sanoista tekoihin – Seurakuntavaalit (Vartion jäsenet selvittävät kotiseurakunnan ehdokkaat ja äänestävät seurakuntavaaleissa oman mielipiteensä pohjalta..)

Auttava käsi – Toteutamme tempauksen paikkakuntamme apua tarvitsevien hyväksi. ( Tempaus on helppo järjestää hyvän tekemisen torien yhteyteen.

Tekoja pallomme hyväksi – Järjestämme roskatalkoot, haravointitalkoot tai muun viihtyisyyttä lisäävän ympäristötapahtuman (aktiviteetin voi järjestä kirkon läheisyydessä tai seurakunnan leirikeskuksessa)

Vaeltajat

Seurakunta ja uskonto – Vaikuttaminen seurakunnassa (Tue ystäväsi tai lippukunnan ehdokkaan vaalikampanjaa. Miettikää yhdessä tai yksin, mitä asioita haluatte ajaa. Voit käyttää tässä apuna huoneentaulua lasten ja nuorten oikeuksista kirkossa.)

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen – Äänestäminen ( äänestä seurakuntavaaleissa)