Turussa ja Kaarinassa ennätykselliset 91 partioehdokasta

Partiolaiset ovat lähdössä Turussa ja Kaarinassa ennätyssuurella joukolla marraskuussa pidettäviin seurakuntavaaleihin. Partiotyön Ystävät -nimen alla ehdolla olevat partiolaiset ovat saaneet liikkeelle yhteensä 91 ehdokasta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kahdeksassa seurakunnassa. Listoilta löytyy aktiivipartiolaisten lisäksi myös mm. entisiä partiolaisia sekä partioisiä ja -äitejä. Partioehdokkaista 57 on naisia ja 34 miehiä.

”Koska partiolaiset ovat merkittävä osa seurakuntien toimintaa, haluamme olla vastuullisesti ja aktiivisesti rakentamassa seurakuntien työtä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi”, perustelee Turun ja Kaarinan Partiotyön Ystävien vaalityöryhmän puheenjohtaja Harri Lukander partiolaisten vahvaa esilletuloa vaalien ehdokasasettelussa.

Partioehdokkaat edustavat tasaisesti kaikkia ikäryhmiä keski-iän ollessa 42 vuotta. Jokaiselta partiolaislistalta löytyy myös hyvin nuoria, 18-24 vuotiaita ehdokkaita. Erityisen paljon nuoria löytyy Henrikinseurakunnan Partiotyön Ystävien listalta, jonka ehdokkaista kuusi on alle 25–vuotiaita.

Ehdokkaista 37 eli reilu kolmannes on sellaisia uusia ehdokkaita, jotka eivät ole olleet mukana edellisissä vaaleissa. Suurin yksittäinen lista, 17 ehdokasta, partiolaisilla on Turun Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvoston vaalissa.

Yksittäisistä partiolippukunnista aktiivisimmin vaaleissa ovat mukana Maarian Kämmekät kahdeksalla ehdokkaalla. Muita erityisen paljon ehdokkaita vaaleihin asettaneita lippukuntia ovat Nuotiotytöt ja Piikkiön Tammipartio kumpikin seitsemällä sekä Rajakivenkiertäjät kuudella ehdokkaalla. Paras alueellinen peitto lippukunnista on Nuotiotytöillä, joilla on ehdokkaita viidessä eri seurakunnassa. Kaikkiaan Turun ja Kaarinan partioehdokkaat edustavat 29 eri lippukuntaa.

Turun alueella julkisuudessa tunnettuja nimiä partiolaisten listoilla ovat mm. kulttuuriturkulainen, kirjailija Harri Raitis, Turun NMKY:n pääsihteeri, rovasti Antti Koponen, suunnistuksen ex-maailmanmestari, erikoistutkija Eija Koskivaara sekä TV:stä tutut TS-TV:n luontotoimittaja Ann-Mari Rannikko ja Partiomestari-sarjan partioässä Anniina Rantala.

Partiolaisten vaali-innostus Lounais-Suomessa ei rajoitu pelkästään Turkuun ja Kaarinaan. Omia listoja partiolaisilta löytyy lisäksi muun muassa Maskussa ja Raisiossa.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi maanantaina 15.9.2014 klo 16.00. Vaalilautakunnat vahvistavat ehdokasluettelot ja arpovat ehdokkaiden vaalinumerot 1.10.2014. Seurakuntavaalit käydään sunnuntaina 9. marraskuuta 2014. Ennakkoäänestys on mahdollista 27.-31.10.2014 kirkkoherranvirastoissa. Turussa ja Kaarinassa ennakkoäänestyspaikkoja löytyy runsaasti myös mm. kauppakeskuksista ja eri oppilaitoksista.

Yksi vastaus artikkeliin ”Turussa ja Kaarinassa ennätykselliset 91 partioehdokasta

1. Jenni Pellinen

Tää on aika hienoa Hei! Varsinkin se että nuoria on mukana, viestii että seurakunnan asiat ovat kiinnostavat! Entisenä partiolaisena lämmittää kyllä sydäntä:)